Έξυπνα tips πριν την αγορά ελαστικών
  • 29 Ιουλίου 2019
  • 1816

Έξυπνα tips πριν την αγορά ελαστικών

Καθώς το καλοκαίρι φεύγει και δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο, έρχονται και οι πρώτες βροχές και τότε είναι η κατάλληλη εποχή για αλλαγή των παλιών ελαστικών για ασφαλέστερες διαδρομές.

Τα ελαστικά είναι από τα πιο σημαντικά μέρη ενός αυτοκινήτου καθώς αυτά έρχονται σε επαφή με τον δρόμο και δέχονται τη μεγαλύτερη φθορά. Έτσι θα πρέπει να δίνουμε εξαιρετικά μεγάλη προσοχή στην ποιότητα τους, αλλά και στο είδος τους, για να έχουμε τις καλύτερες επιδόσεις για γερά κρατήματα και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε ένα ενδεχομένως απότομο φρενάρισμα.

Ας δούμε λοιπόν μερικά tips για την επιλογή των κατάλληλων ελαστικών:

1.    Οι σωστές διαστάσεις

Επιλέγοντας μια νέα σειρά ελαστικών βεβαιωθείτε πως έχουν τις ίδιες διαστάσεις με τα πρώτα ελαστικά του οχήματος. Το σωστό μέγεθος είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το όχημα και οι τροχοί του είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο για να λειτουργούν καλύτερα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές.

2.    Στόχος όχι το κόστος, αλλά η ποιότητα

Τα ελαστικά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ανάγκη, αλλά ως επένδυση. Μην σκεφτείτε ποτέ το κόστος για ελαστικά υψηλής ποιότητας γιατί αυτά θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά σε έναν βρεγμένο δρόμο αλλά και θα κρατήσουν περισσότερο.

3.    Η τεχνολογία που ξεχωρίζει

Εδώ τα πράγματα γίνονται αρκετά σύνθετα καθώς η κάθε εταιρεία έχει αναπτύξει διαφορετικές τεχνολογίες για κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, υπάρχουν τεχνολογίες που βοηθούν το όχημα να συμπεριφέρεται καλύτερα στα απότομα φρεναρίσματα, ενώ άλλες δίνουν έμφαση στην χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Δείτε τι ανάγκες έχετε ακριβώς και επιλέξτε τη σωστή τεχνολογία για τα επόμενα σας λάστιχα.

4.    Πείτε όχι στα ελαφρώς μεταχειρισμένα

Αρκετοί οδηγοί επιλέγουν να αγοράσουν ελαφρώς μεταχειρισμένα λάστιχα. Η συγκεκριμένη λύση είναι προσωρινή και ενδείκνυται για την καλοκαιρία και τους θερμούς μήνες. Το κρύο και οι βροχές δημιουργούν διαφορετικές συνθήκες και έτσι θέλετε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Τα ελαφρώς μεταχειρισμένα ελαστικά πιθανότατα καλό θα ήταν να αποφευχθούν τον χειμώνα.

5.    Προσοχή στο έτος κατασκευής

Τα λάστιχα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο «φρέσκα». Αποφύγετε ελαστικά που βρίσκονται στο «ράφι» καιρό, καθώς ξεραίνονται και χάνουν την αποτελεσματικότητα τους.

6.    Ελέγξτε την αντοχή τους

Κάθε ελαστικό έχει διαφορετικό χρόνο ζωής. Φυσικά αυτό είναι ένας μέσος όρος, καθώς το πότε πρέπει να αλλαχθούν είναι σχετικό με την χρήση τους αλλά και την συμπεριφορά του οδηγού. Ιδανικά επιλέγετε ελαστικά που θα αντέξουν αρκετό καιρό και επιλέγετε να τα αλλάξετε λίγο πριν φτάσουν στο τέλος τους.

7.    Να είναι πιστοποιημένα

Φροντίστε τα ελαστικά να είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο της Ε.Ε. Για την Ελλάδα ο κωδικός ECE είναι το νούμερο 42.

Πηγή: www.asfaleiaautokinitou.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
  • Τοποθέτηση ελαστικών
  • Ελαστικά για 4Χ4 / SUV / Off road
  • Ζυγοστάθμιση
  • Ευθυγράμμιση
  • Βάψιμο – Επισκευή ζαντών
  • Επισκευές ελαστικών
  • Αναρτήσεις
Περισσότερα...
© Copyright 2019 ElastikaNisterakis. All rights reserved.